Baronessblossom said:
Bize acı çektiren kişiye kara büyü yapmak etik değil ama onlar bize acı çektirince etik mi ? Değil tabi onlar etik değil diye bizde onlar gibi olucak değiliz ama bu tür durumda ne yapmamız gerekiyor ?. " ah canım yıllarca hayatımda bir sebepten dolayı var olman ve karaktiristlik özellikleriden çok rahatsızdım ve son zamanlarda bana acı çektirdiğin için sana teşekkür ediyorum iyi ki varsın " mı demeliyiz ? (!) . Kusura bakmayın bu aralar biraz sinirlerim ve bozuk ve bu konu olduğunda daha bozuluyor o yüzden de ironi yaptım lütfen beni yanlış anlamayın ama cidden ne yapmamız gerekiyor bize acı çektiren insanlara ? Bu insanlara kara büyü yapmak etik değilse etik olan ne ?
Merhabalar;
Gerçekten size acı çektiren kişilere karşılık vermek doğru bir davranış olur, bunda bir itirazım yok. Fakat sırf hislerinize karşılık vermedi diye, sizi terk etti diye, hatta en kötü ihtimalle sizi aldattı diye tutup da o kişiye kara büyü yapıp öldürmezsiniz herhalde, değil mi? Bu muhtemelen ahlaksızlık olur. Ha amacınız o kişiyi kendinize körkütük aşık edip o şekilde acı vermekse o durum size kalmış. Kötü veya iyi diyemem. Her halükarda enerjinizi daha verimli şeylere yöneltebilirsiniz diye düşünüyorum.
" Bu insanlara kara büyü yapmak etik değilse etik olan ne?"
Bunu vicdanınız belirliyor. Içiniz tamamen rahatsa, karşıdaki kişi bunu hakediyorsa bir sorun yoktur. Konunun ne olduğunu bilmiyorum. Belki de çok geçerli sebepleriniz vardır ama dediğim gibi, terk edildiğiniz için bir insanı lanetlemek ne kadar doğru?