Daphne Wulff
New member
Esenlikler,
Sizler için izleyebileceğiniz felsefi ve manevi (spiritüel) anime serilerini derledim ama bakmadım daha bulduklarımı sizin için derledim ve yabancı bir sayfadan aldım Mushishi'nin ilk bölümünü izledim sadece ilerde pek çok anime önerisi gelecek.
Felsefi/Manevi anime serileri:
Maneviyata dalmış en ruhani Anime serisi Mushishi'dir. Ginko yıldızı, antik Japonya'da hemen hemen bir şaman/şifacıdır. Bu bir animeden çok Japon folkloruna benziyor. Bölümler rüyalarla uğraşmaktan ruhlara vb. gidiyor. Harika şov. Yavaş tempolu ve çok manevi. İzlemeye değer.
Wolf's Rain önermesi, geçmiş yaşamlar ve reenkarnasyon ile ilgilenen Budizm ile çok uyumludur. Bu dizide, insana dönüşen ve cenneti arayan dört kişi dışında dünyalar soyu tükenmiştir. Skor/film müziği de kahramanlarından biri olan Yoko Kanno'nun inanılmaz, çok ruhani, yüksek titreşimli müziği.
Monogatri serisi ilginç. Açıkça Japonya'da olmasına rağmen, okült içine dalmış durumda. Baş karakter yarı vampirdir, lider kadın onun tarafından bir iblisi ondan kovmasına yardım eden bir okültiste götürülür.
Full Metal Alchemist, açıkça simya (yaratıcı, mangayı yaratmadan önce simya okuduğunu söyledi) hermetizm ve okült ile çok iç içedir.
Mob Psycho 100, lideri aşırı telekinezi yeteneklerine sahip bir çocuk olduğu için tamamen psişik yeteneklerle ilgilidir.
Norgami'de her türlü Doğu maneviyatı vardır.
Haurhi Suzumiya , çekim yasası
Ghost Hound (Kabuktaki aynı hayalet yaratıcısı tarafından yaratılmıştır) astral projeksiyona girer.
Barakamon (Huzurlu yaşam, yaşam amacı)
NHK ni Youkoso! (Sosyal anksiyete ve bir inek olarak yaşam)
Casshern Sins (distopya, insan olmak ne demek, ölüm ne demek)
Ergo Proxy (ben olmak ne anlama geliyor?)
Monster (Ahlak, Yaşam ve Ölüm, psikoloji)
Serial Experiments Lain (1998'de internet hakkında düşünceler)
Texhnolyze (Nihilizm)
Shinsekai yori (Büyümek, kültür)
Haibane Renmei (cennet nedir, yaşam ve ölüm, kültür, melekler) [daha spiritüel]
Kaiba (hafıza nedir, ben kimim) [daha spiritüel]
Ping Pong the Animation (ustalık, yaşam amacı)
The Tatami Galaxy (mükemmel bir yaşam var mı) [çok spiritüel ,sadece başyapıt]
Kino no Tabi (seyehat,özgürlük, inanç sistemleri) [Mushishi'ye benzer]
Harika filmler:
All Satoshi Kon Filmleri
Saint Onlisan (Film)
Tekkon Kinkreet
Tenshi no Tamago
Night is short, walk on girl
Sizler için izleyebileceğiniz felsefi ve manevi (spiritüel) anime serilerini derledim ama bakmadım daha bulduklarımı sizin için derledim ve yabancı bir sayfadan aldım Mushishi'nin ilk bölümünü izledim sadece ilerde pek çok anime önerisi gelecek.
Felsefi/Manevi anime serileri:
Maneviyata dalmış en ruhani Anime serisi Mushishi'dir. Ginko yıldızı, antik Japonya'da hemen hemen bir şaman/şifacıdır. Bu bir animeden çok Japon folkloruna benziyor. Bölümler rüyalarla uğraşmaktan ruhlara vb. gidiyor. Harika şov. Yavaş tempolu ve çok manevi. İzlemeye değer.
Wolf's Rain önermesi, geçmiş yaşamlar ve reenkarnasyon ile ilgilenen Budizm ile çok uyumludur. Bu dizide, insana dönüşen ve cenneti arayan dört kişi dışında dünyalar soyu tükenmiştir. Skor/film müziği de kahramanlarından biri olan Yoko Kanno'nun inanılmaz, çok ruhani, yüksek titreşimli müziği.
Monogatri serisi ilginç. Açıkça Japonya'da olmasına rağmen, okült içine dalmış durumda. Baş karakter yarı vampirdir, lider kadın onun tarafından bir iblisi ondan kovmasına yardım eden bir okültiste götürülür.
Full Metal Alchemist, açıkça simya (yaratıcı, mangayı yaratmadan önce simya okuduğunu söyledi) hermetizm ve okült ile çok iç içedir.
Mob Psycho 100, lideri aşırı telekinezi yeteneklerine sahip bir çocuk olduğu için tamamen psişik yeteneklerle ilgilidir.
Norgami'de her türlü Doğu maneviyatı vardır.
Haurhi Suzumiya , çekim yasası
Ghost Hound (Kabuktaki aynı hayalet yaratıcısı tarafından yaratılmıştır) astral projeksiyona girer.
Barakamon (Huzurlu yaşam, yaşam amacı)
NHK ni Youkoso! (Sosyal anksiyete ve bir inek olarak yaşam)
Casshern Sins (distopya, insan olmak ne demek, ölüm ne demek)
Ergo Proxy (ben olmak ne anlama geliyor?)
Monster (Ahlak, Yaşam ve Ölüm, psikoloji)
Serial Experiments Lain (1998'de internet hakkında düşünceler)
Texhnolyze (Nihilizm)
Shinsekai yori (Büyümek, kültür)
Haibane Renmei (cennet nedir, yaşam ve ölüm, kültür, melekler) [daha spiritüel]
Kaiba (hafıza nedir, ben kimim) [daha spiritüel]
Ping Pong the Animation (ustalık, yaşam amacı)
The Tatami Galaxy (mükemmel bir yaşam var mı) [çok spiritüel ,sadece başyapıt]
Kino no Tabi (seyehat,özgürlük, inanç sistemleri) [Mushishi'ye benzer]
Harika filmler:
All Satoshi Kon Filmleri
Saint Onlisan (Film)
Tekkon Kinkreet
Tenshi no Tamago
Night is short, walk on girl