Panta Rhei
Active member
Etrafımda altın-beyaz bir bariyer oluştuğunu imgeleyeceğim diyelim. Kendi vücudumu ve dış çevreyi nasıl hayal etmem gerekiyor? Kendi oluşturduğum (pembe gökyüzü ve çimenlerden oluşan bir süzülen ada) bir mekanda mı olmalıyım yoksa o anda bulunduğum yerde (yatağımda) mi olmalıyım? Kendi vücuduma dışarıdan mı bakmalıyım yoksa direkt gözlerimin içinden mi? Garip bir sorun olarak, eğer kendimi yatağımda hayal edersem, oluşturduğum yuvarlak bir bariyer yatakla çarpışmış olur, böyle mantıksal bir durumu imgelemeye nasıl dökebilirim?
Şu anki meditasyonlarımda kendime dışarıdan bakıyor ve kendi oluşturduğum mekanda oluyorum. Ayrıca objelerin konumlarını yerleştirebilmek için kendime baktığım açıyı değiştiriyorum. Fena gitmiyor gibi lâkin ne kadar anlamlı olduğundan emin olamadığım için meditasyon sırasında dikkat dağılması getiriyor bana. Bu sebeple buraya geldim.
Cevaplarınızı bekliyorum, teşekkürler.
Şu anki meditasyonlarımda kendime dışarıdan bakıyor ve kendi oluşturduğum mekanda oluyorum. Ayrıca objelerin konumlarını yerleştirebilmek için kendime baktığım açıyı değiştiriyorum. Fena gitmiyor gibi lâkin ne kadar anlamlı olduğundan emin olamadığım için meditasyon sırasında dikkat dağılması getiriyor bana. Bu sebeple buraya geldim.
Cevaplarınızı bekliyorum, teşekkürler.