Welcome to our New Forums!

Our forums have been upgraded and expanded!

Öğretmen Şiddeti

Romanov

New member
bugün dersteyken Edebiyat hocam açık şekilde "ben öğrenciye şöyle vurdum, böyle vurdum, iyi yaptım. böyle olmalı" gibi saçma sapan şeyler söyledi. daha önce de öğretmen şiddetine maruz kalmış biri olarak gerçekten sinir krizi geçirdim oracıkta. kendisinin öğrencilere şiddet uyguladığını daha önce de biliyordum ama bunu sanki bir marifetmiş gibi söylediğini duyunca daha da deli oldum. müdür de ondan farksız. öğrencilere sürekli "sana şöyle bir çarparım görürsün, dayak mı istiyorsun sen" falan gibi abuk subuk laflar kullandığını defalarca gördüm. bana bile söyledi zamanında. bugün gerçekten birde üzerine o adamın marifetmiş gibi konuştuğunu görünce iyice zıvanadan çıktım ve ani kararla ikisini de CİMER'e şikayet ettim. bu insanlar gerçekten hangi devirde kalmış asla bilmiyorum. kendilerinden bilmem kaç yaş küçük gençlerle ne kadar büyük bir problemleri olabiliyor ki SANKİ KENDİ MALLARIYMIŞ GİBİ öylece şiddet uygulayabileceklerini veya TEHTİD edebileceklerini sanıyorlar. şikayetimde açık şekilde her şeyi anlattım. daha sonra da pişman oldum böyle bir şeye giriştiğim için. tabii mâlum şikayetleri silemiyoruz, yarın 158'in açılmasını beklemem lazım iptal edebilmek için. içimden bir ses "boşver uğraşma, seni bir şekilde haksız çıkarırlar" diyor diğer yandan da yaptığım şeyin arkasında durup bu hadsizlerin cezalarını çekmelerini sağlamam lazım gibi düşünüyorum. kaygı problemlerim de var tabii böyle bir anda karar vermem beni iyice gerdi keşke öncesinde iyice düşünseydim.

Bir keresinde, ortaokuldayken, öğretmen bana kızdığı için beni sınıftan dışarı çıkardı ve sert bir tokat attı. Sanki koca bir adama vurur gibi. O an gerçekten sarsılmıştım. O gün, sadece bir şikayetimle o adamın mesleğini elinden alabilirdim, ama içimden dedim bovşer uğraşma değmez.

Liseye geçtiğimde, bir gün bazı öğrenciler öğretmenin anahtarını çaldı. Durumu öğretmene ben bildirdim. Sonrasında öğretmen, anahtarını o öğrencilerden aldı ama bu olayın bedelini yine ben ödedim. Sınıfta, öğrenciler beni zorbalığa maruz bıraktı, "ispiyoncu" diyerek itibarımı zedelediler.
Ne öğretmenleri severim ne de öğrencileri. Hepsi birbirinden beter.

Eğer bir öğretmen ya da başka biri sizi zorbalığa uğratırsa, ne olursa olsun şikayet edin. Ama biri başkasına zorbalık yapıyorsa, karışmayın. Çünkü günün sonunda zarar gören yine siz oluyorsunuz. Sadece kendi hakkınızı ve sevdiklerinizi savunun.

bugün dersteyken Edebiyat hocam açık şekilde "ben öğrenciye şöyle vurdum, böyle vurdum, iyi yaptım. böyle olmalı" gibi saçma sapan şeyler söyledi. daha önce de öğretmen şiddetine maruz kalmış biri olarak gerçekten sinir krizi geçirdim oracıkta. kendisinin öğrencilere şiddet uyguladığını daha önce de biliyordum ama bunu sanki bir marifetmiş gibi söylediğini duyunca daha da deli oldum. müdür de ondan farksız. öğrencilere sürekli "sana şöyle bir çarparım görürsün, dayak mı istiyorsun sen" falan gibi abuk subuk laflar kullandığını defalarca gördüm. bana bile söyledi zamanında. bugün gerçekten birde üzerine o adamın marifetmiş gibi konuştuğunu görünce iyice zıvanadan çıktım ve ani kararla ikisini de CİMER'e şikayet ettim. bu insanlar gerçekten hangi devirde kalmış asla bilmiyorum. kendilerinden bilmem kaç yaş küçük gençlerle ne kadar büyük bir problemleri olabiliyor ki SANKİ KENDİ MALLARIYMIŞ GİBİ öylece şiddet uygulayabileceklerini veya TEHTİD edebileceklerini sanıyorlar. şikayetimde açık şekilde her şeyi anlattım. daha sonra da pişman oldum böyle bir şeye giriştiğim için. tabii mâlum şikayetleri silemiyoruz, yarın 158'in açılmasını beklemem lazım iptal edebilmek için. içimden bir ses "boşver uğraşma, seni bir şekilde haksız çıkarırlar" diyor diğer yandan da yaptığım şeyin arkasında durup bu hadsizlerin cezalarını çekmelerini sağlamam lazım gibi düşünüyorum. kaygı problemlerim de var tabii böyle bir anda karar vermem beni iyice gerdi keşke öncesinde iyice düşünseydim.
geri adım atma böyle böyle endişeylede olsa hakkını savun, ilerde yaşamda bu sana cesaret verecek Esenlikler

Öğretmenler otoriter bir ruha sahip olmalıdır. Bunun sizi bu derece rahatsız etmesine izin vermeyin. Benzer hocalardan eğitim aldım çoğu saygı duyduğum kişiliklerdi fakat kimseye boşu boşuna veya gerçek anlamda vurduklarını görmedim. Şayet sizi tehdit eden bir durum varsa ailenize derhal bildirin. Çocukları gerçek anlamda döven ruh hastaları hakkında savunulacak bir şey yoktur. Durumunuzu en iyi siz bilirsiniz.

Al Jilwah: Chapter IV

"It is my desire that all my followers unite in a bond of unity, lest those who are without prevail against them." - Shaitan

Back