Welcome to our New Forums!

Our forums have been upgraded and expanded!

[Çeviri] Mars Gerilemesi – Yaklaşan Transit

Maelstorm

Member
Bu vaaz, Yüksek Rahibe Lydia'nın forumlardaki yazısından çevrilmiştir.

[Çevirmen Notu: Bu vaaz, 7 Aralık 2024 - 24 Şubat 2025 tarihleri arasındaki Mars gerilemesi içindir. Eğer daha geç bir tarihte okuyorsanız, aşağıdaki yazılanların bir kısmı zaman aşımına uğramış olabilir!]

Mars yaklaşık 2 yıl 2 ayda bir gerilemeye girer (Dünya'daki konumumuza göre geriye doğru seyahat ediyor gibi görünür) ve bu yaklaşık 10 hafta kadar sürer. (Kalıplardan hoşlananlar için bu 2-2-2-2 yapar; her 2 yıl ve 2 ayda bir, 2 ay ve 2 hafta).

Mars evlerinizden Düz seyirle geçerken, doğum haritanızın yöneticisi olmadığı sürece normalde herhangi bir etkisi olmaz.

Ancak Gerilemede (Rx) olduğunda, gerilemede olduğu eve ve gerilemeden önce üzerinde durduğu dereceye ve gerilemeyi durdurup düze döndüğünde üzerinde durduğu dereceye bakmanız gerekir. “Üzerinde durduğu derece”, bir gezegenin düze dönmeden veya gerilemeden önce hareket etmeyi bıraktığı (durduğu, hareketsiz kaldığı) bir süreyi ve üzerinde bulunduğu zodyak derecesini ifade eder.

Genel olarak, Mars'ın gerilediği evin yönettiği işlerde sorunlar olabilir, örneğin 2. evden geçiyorsa finansal konular gibi. Panik yapmayın, bu nadiren felaketle sonuçlanır. Bu rehberi neye bakmanız ve nelere dikkat etmeniz gerektiğini bilmeniz için yazıyorum.

Ayrıca sorunlu olabileceği belirli açılar da vardır:

-Eğer 6. evinizde geriliyorsa, sağlık sorunları veya küçük ya da büyük yaralanmalarla sonuçlanan fiziksel kazalar olabilir.

-Gerilemeye başlamadan önce 6. ev yöneticinize sıkı bir açı yaparsa, bir sağlık sorunu veya kaza olabilir. Bunu kanser teşhisi konan bir kişinin transitlerinde gördüm (hızlı bir şekilde tedavi edildi ve şimdi iyi).

Normal şartlarda her şey yolundadır, endişelenecek bir şey yoktur, hatta çoğu zaman farkına bile varmazsınız. Ancak bu dönem yaklaşırken dikkat etmeniz gerekebilir, çünkü 6 derece üzerinde durmaktadır ki bu kötü bir derecedir. Genel olarak, günlük aura/çakra temizliğinizi ve koruma auranızı sürdürmek ve meditasyon ve yoga ile enerjinizi her gün yükseltmek, bu enerjinin çoğunu ortadan kaldıracaktır.

Mars, 7 Aralık'ta gerilemeye girecek [Çevirmen Notu: Bu vaaz geçen Kasım ayına ait, bugün itibarıyla Mars gerilemeye girmiş durumda!] ve 24 Şubat'a kadar orada kalacak. 1 Aralık'ta Aslan burcunun 6 derecesine ulaşacak ve 12 Aralık'a kadar bu kötücül derecede kalacak.

Doğum haritanıza bakın, 6 derece Aslan burcunun nerede olduğunu, hangi evde olduğunu bulun. Bu, doğum haritanızda Mars'ın etki edeceği evdir. Mars 17 derece Yengeç burcuna gerileyecek, yani bir önceki evden geri dönerse, o ev de etkilenir. Sadece doğum haritanıza bakın, bu dereceleri bulun ve Mars'ın 6 Aslan'dan 17 Yengeç'e değin nereye geri gideceğini belirleyin, böylece Mars'ın hangi evde/evlerde olacağını görebilirsiniz.

Şimdi, tercihen 6 derece Aslan burcuna açı yapan herhangi bir doğumsal gezegeniniz olup olmadığına bakın:

-Birleşim (6 Aslan),
-Karşıt (6 Kova),
-Kare (6 Boğa, 6 Akrep),
-Üçgen (6 Koç, 6 Yay),
-Kavuşum (6 Oğlak, 6 Balık);

…ve ayrıca:

-Yarım kare (21 Başak, 21 İkizler),
-Buçuk kare (21 Yay, 21 Balık) [Çevirmen Notu: Buradaki “buçuk kare” teriminin İngilizce karşılığı “sesquisquare” olarak geçiyor, Türkçeye geçirmesi zor bir ifade. “Yüzdeotuzbeşlik” gibi alternatif terimler kullanılabilir.],
-Sekstil (6 İkizler, 6 Terazi).

Büyük açılar için yörüngeyi 8 dereceye kadar genişletebilirsiniz, ancak genellikle 5 derece içindedir ve bu gezegenlerin haritanızda yönettiği evlere bakmalısınız.

Astrolojide, kader söz konusu olduğunda kesin dereceler çok önemlidir. Mars’ın üzerinde durduğu derece/gerilediği yer, örneğin bir doğumsal gezegenin 5 derecelik yörüngesinde olacaksa, bu genellikle kader değildir. Muhtemelen önemli bir şey olmayacaktır, ancak enerji yine de kötü olabilir ve belki de kötü bir şeyin olmasına neden olabilir. Ancak eğer her şey aynı derecede sıralanırsa ve/veya diğer gezegenler sıkı bir şekilde bağlantılıysa, işte o zaman kadersel olaylar ortaya çıkar. Yukarıda bahsettiğim kanser hastası kişi için Mars, 6. ev yöneticisine 1 derecenin altında (kare açı ile) yerleşmişti.

Ve tüm transitlerde olduğu gibi, Güneş Dönüşünüze de bakın. Eğer Güneş Dönüşünüz genel olarak iyi görünüyorsa, o zaman bu Mars Gerilemesi dönemi muhtemelen endişelenecek bir şey değildir.

Esenlikler, bu sabah uyanıp meditasyonlarımı güzelce yaptım. Ancak yogaya geçtiğimde fazla ağrılıydı, bir şeylerin yanlış olduğunu hissettim. Ters asanalarımı yaparken hiç olmadığı kadar zorlanmaya başladım hatta neredeyse tam olarak yapamadım diyebilirim. Mars gerilemesi bitene dek böyle sorunlar baş göstermeye devam eder mi? Astrolojiye karşı o kadar bilgim olmadığından soruyorum. Şimdiden teşekkürler.

[Moderatör Notu: Yerleşimlerinizi paylaşmayın.]

Last edited by a moderator:
Esenlikler, bu sabah uyanıp meditasyonlarımı güzelce yaptım. Ancak yogaya geçtiğimde fazla ağrılıydı, bir şeylerin yanlış olduğunu hissettim. Ters asanalarımı yaparken hiç olmadığı kadar zorlanmaya başladım hatta neredeyse tam olarak yapamadım diyebilirim. Mars gerilemesi bitene dek böyle sorunlar baş göstermeye devam eder mi? Astrolojiye karşı o kadar bilgim olmadığından soruyorum. Şimdiden teşekkürler.

[Moderatör Notu: Yerleşimlerinizi paylaşmayın.]
Mars gerilemesi sırasında fiziksel aktivitelerde kendinizi zorlamamaya özen gösterin. Bu dönemde çokça sakatlanmalar meydana gelebilir.

Baş ağrısı konusunda kesin bir bilgim yok, daha iyi bilen birinin cevaplaması uygun olacaktır. Ancak, ufak bir tahmin yürüterek şunları diyebilirim: Mars, ham ateş doğasına sahiptir ve ateş de mantıken kuru bir elementtir. Ateş elementi baskın insanlarda baş ağrısı sık sık yaşanabilir, çünkü çoğu zaman vücut çok kurur. Kurumayı engellemek içinse bol bol su içmeye özen göstermelisiniz ve uykunuzu yeteri kadar almalısınız.

Bu konuyla ilgili Dinçer Güner'in paylaştığı yazıyı paylaşmak istiyorum:

"Mars temel anlamda harekete geçmekle, mücadele ile, kendimizi ve bedenimizi savunmak ile, stresle, kavgayla, aksiyonla ilgilidir. Geri hareket ettiği dönemde;

Harekete geçmekte zorlanabilir, işleri sürekli erteleme moduna girebiliriz. Üzerinize yorgunluk çökebilir. Sanki narkoz almışçasına günleri geçirebilir, sürekli esneme hali, güçten düşmüş hissedebiliriz. Kendimizi savunmamız gereken noktalarda yeterince etkin olamayabiliriz. Rekabet etmekte zorlanabilir, gücümüzü yeterince ortaya koyamayabiliriz. Vücudumuzun savunma sistemi her zamanki gibi güçlü olmayabilir, rahatsızlıklara daha yatkın olabiliriz. Enerjimizi doğru kullanamayabiliriz. Başlangıç yapılması gereken noktalarda yeterince etkin olamayabiliriz. Hırslarımızda azalma meydana gelebilir. Giriştiğimiz konularda kararlılık gösterip devam ettirmekte zorlanabiliriz.

Lütfen MARS retrosu süresince alacağınız hem yükte hem pahada ağır şeyleri sigortalatmayı ihmal etmeyin. Öfkelenmeden, agrese olmadan önce nefes alıp önce bir düşünün, eylemi başlatan taraf olarak hatalı olma ihtimaliniz oldukça yüksek olabilir ve zarar görebilirsiniz. Mars retrosu döneminde libido konusunda da sıkıntılar söz konusu olabilir, arzular, cinsel isteklerde azalma meydana gelebilir.

Yeni işe başlayabilirsiniz fakat başladığınız yeni işlerde sadece daha fazla efor sarf etmeniz gerekebilir, cesaretiniz çabuk kırılabilir, motivasyonunuz çabuk düşebilir. Bu gölge yanlara çok fazla takılmamaya özen gösterin.

Bu dönem bir egzersiz programına, spor programına yazılabilirsiniz bunda bir sıkıntı yok. Problem olan şu ki, MARS gerilerken spor sakatlıklarının çok fazla oluşması. Bu yüzden yapacağınız tüm sporlarda kaslarınıza dikkat etmeniz gereklidir. Ya da hemen vazgeçme hali baş gösterebilir ya da çokça üşenebilirsiniz.

Bu dönem, doktorunuzu, berberinizi değiştirmemeye özen gösterin. Daha iyisini bulamazsınız, bulduklarınızı pek beğenmeyebilirsiniz. MARS cerrahi müdahaleleri simgelediğinden, çok elzem ve çok önemli değilse büyük cerrahi operasyonlar için pek tavsiye edilmez. Ama tabii bu söylediğim, hayati derecede önemli konular için geçerli değil. Ben çok önemli bir operasyonumu mecburen Mars retrosunda olmuştum. İyileşme sürecim biraz daha uzun sürmüştü sadece.

Evinizde, mutfakta tadilat yapmak, ankastre ürünleri, demir/çelik ürünleri değiştirmek içinde pek uygun bir dönem değildir. İşler sarpsa sarar, uzar, gecikmeler olur, ustalarla ilgili sorunlar yaşayabilirsiniz.

Üzerimizde garip, sebepsiz içsel kızgınlık, öfke nöbetleri oluşabilir sık sık, çok sinirli kalkabilir, sinirli uyanabilir, normalde gözüme batmayacak konular daha çok batar bir hale gelebilir bizler için. Özellikle stres kaynaklı sağlık sorunlarına dikkat edilmesi gerekir.

Rekabet ve savaş ortamından biraz uzak durmakta yarar var, aslında MARS gerilemesi
süreci strateji oluşturmak, plan yapmak, hedef belirlemek ve bu hedefe ulaşmak için gerekli olan doneleri toplamak için uygun bir dönemdir.

Mars’ın enerjisi dışa dönük olmaktan ziyade içe döner. Bu da biriken enerjinin içsel bir huzursuzluk yaratmasına neden olabilir. Daha sabırsız hissedebilir veya öfkeyi kontrol etmekte zorlanabilirsiniz.

Retro dönemi, geçmişte yarım kalan projeler, çözülememiş çatışmalar veya unutulmuş arzuların yeniden gündeme gelmesine neden olabilir. Bu dönem, bu konuları çözmek ve tamamlamak için bir fırsat sunar.

Normalde kendinizi ifade etme konusunda cesur ve ilham dolu hissederken, bu retro döneminde yaratıcı projelerde tıkanıklıklar yaşayabilirsiniz. Bir sanat eseri üzerinde çalışıyorsanız veya sahnede yer almayı planlıyorsanız, işler umduğunuz gibi gitmeyebilir.

Gururunuzu inciten durumlar gündeme gelebilir. Belki bir projede fark edilmediğinizi düşünebilir ya da başkalarından yeterince destek göremediğinizi hissedebilirsiniz. Bu, egonuzu bir süreliğine geri plana çekip daha derin bir özgüven inşa etmeniz için bir fırsat olabilir.

Romantik ilişkilerde bir "kim haklı, kim daha üstün?" mücadelesi başlayabilir. Partnerinizin ya da sizin gururunuzdan ödün vermekte zorlandığınız anlar olabilir. Sahne ışıkları bir anda sönüyormuş gibi hissedebilirsiniz. Belki kendinizi cesurca ifade etmekten korkar, belki de risk almak yerine geri çekilirsiniz."

Tekrardan belirttiğim gibi, konuyla ilgili bilgi sahibi kişiler de bildiklerini paylaşırsa hepimiz için faydası olacaktır.

Al Jilwah: Chapter IV

"It is my desire that all my followers unite in a bond of unity, lest those who are without prevail against them." - Satan

Back