Welcome to our New Forums!

Our forums have been upgraded and expanded!

|Çeviri| Etik & Erdemler Bölümü

Elite

Well-known member
"Bütün Satanik Ailemize esenlikler,

Sahne arkasında yapılan pek çok iş var ve bazılarınızın fark etmiş olabileceği üzere, Joy of Satan içinde tastamam bir Etik Erdemler bölümü için çalışmaktayız. Ayrıca ApolloAbove/Deepscrub’a da bu sayfa için olan kafamdaki sürümü, topluluk adına ortaya koyduğu için web tasarımdaki yardımlarından ötürü teşekkür etmek istiyorum. Harika göründüğüne tanık olacaksınız, yine de yakın zamanda çok daha iyi olacak..."

Yazının devamına bu bağlantı üzerinden ulaşabilirsiniz.

Esenlikler,

Etik ve Erdemlerin orijinal sayfasından çok daha zarif ve aynı zamanda estetik açıdan göze hitap edecek bir tasarıma sahip olmamız gerektiğini düşünüyorum. Zaten Türkiye Sitesi çok güzel bir şekilde evrim geçirdi. Bence bu kadar önemli bir bölüm içinde hak ettiği en iyi tasarıma sahip olacağından hiç şüphem yok. Sabırsızlıkla, Babamız Şeytanın Etik ve Erdemlerini çevirip yayınlamınızı bekliyor olucağım.

Yaptığınız çeviriler ve katkıları için Size ve Yönetim Ekibine teşekkürlerimi sunuyorum Bright Bey.

İyi günler.

Baroness Blossom said:
Esenlikler,

Etik ve Erdemlerin orijinal sayfasından çok daha zarif ve aynı zamanda estetik açıdan göze hitap edecek bir tasarıma sahip olmamız gerektiğini düşünüyorum. Zaten Türkiye Sitesi çok güzel bir şekilde evrim geçirdi. Bence bu kadar önemli bir bölüm içinde hak ettiği en iyi tasarıma sahip olacağından hiç şüphem yok. Sabırsızlıkla, Babamız Şeytanın Etik ve Erdemlerini çevirip yayınlamınızı bekliyor olucağım.

Yaptığınız çeviriler ve katkıları için Size ve Yönetim Ekibine teşekkürlerimi sunuyorum Bright Bey.

İyi günler.

Esenlikler,

Şeytan Babamızın erdemleri zaten yayınlanmış vaziyettedir. Yazıyı açarak içinde verilen sayfa bağlantısına tıklayıp ulaşabilirsiniz.

Bu tarz yazıları çevirirken genelde mistik tarafını, Türkçeye uygun biçimde korumaya özen gösteriyorum. Yüksek Rahip Hoodedcobra666 da, kendi yazım tarzından uzak bir biçimde, mistik bir şekilde yazmış bulunmakta. Genelde ben de ek olarak orijinal bağlama bağlı kalarak, biraz kafiye eklemeye çalışıyorum.

Genel olarak bu tarz çevirilerin sorgulamaya daha çok sevk edip sevk etmediğini belirtirseniz sevinirim. Zira asıl amacımız, insanların düz bir biçimde okuyup geçmesinden ziyade, bu yazıları olması gerektiği gibi; anlaşılması gereken mesajları bulunan, tekrar tekrar okunması gereken metinler olarak ele almasını sağlamak.

Bu açıdan üyelerimizden geri bildirim almak oldukça önemli bir hâl alıyor. Tanrıların Ritüellerini ve Erdemleri okuyarak geri dönüş sağlarsanız, çizeceğimiz yol haritasında büyük bir katkı sağlamış olursunuz.

İyi günler.

Esenlikler,

A daha yeni fark ediyorum. Kusura bakmayın yayınlamadığınızı zannettim.

Aslında Yazının uyaklarından ziyade sayfaların tasarımından bahsetmiştim.

Bir yorum şekilde:
Erdem değilde daha çok aşama gibi geldi bana. Hepimiz kendi seçimlerimizde özgürüz ve hepimiz yok olmak ve Var olmak arasında bir seçim yaptık (aslında insanların yarısından fazlası yaptı, şu zamanda bile yapıyorlar ve gelecekte de yapıcaklar.) Ve seçimimiz var olmaktı ve şuanda burdayız düştük. Hepimiz düştük ve bu düşüşlerimizden yükselmeye çalışıyoruz. Tabi bazılarımız bu düşüşlerden dolayı yoldan çıkanlarımız oluyoruyor. Belki geri gelirler. Ve yolda olanlarımız içinse sonumuz tanrısallık. Hepimiz özgür oluyorsak ve düşütüğümüzde kalkmak için çabalıyorsak kesinlikle şeytanın yolundayız.

Evet genel olarak Erdemleri yol yani bir nevi Path ve aşama olarak görüyorum. En azından şeytan babamızın erdemlerini. Yani diğer Taçlı Veliahtların erdemlerini görmediğim için bir yorumum yok henüz. Belki onların erdemleri yol yerine gündelik hayatı düzenleme ve kendi karakterlerimizi oluşturma ve bellirli durumlarda nasıl davranmamız gerektiğine dair erdemler olabilir. En azından uzaktan baktığımda tahminim bu şekilde ama yanlışta çıkabilirim.

Aslında tanrıların ritüellerinden veya büyü çalışmalarımdan elde ettiklerimi herkesle paylaşmayı sevmiyorum (ayrıca zaman darlığından dolayı forumlardaki hesabım üzerinden girmiyorum sadece önemli birşey paylaşılmış diye bakıyorum belli aralıklarla ve protondan konuşmak daha iyi zaten ve 5 parmağı geçmiyor kişi sayısı.) Yani bunun aslında başka bir sebebi var ama bunu sanırım protondan yazıcam.

Bu arada tanrıça kalinin mitini yorumlamam için bir kaynak önerir misiniz? Mümkünse indirilebilen birşey olmasın ama webten okuyabileceğim.

Bu yazıyı hazırlamam 2 saatimi aldı ve düzenleme zordu. Ve sürekli preview yaparak forumlarda bile düzeltiyorum şaka gibi.

İyi günler.

Baroness Blossom said:

Esenlikler,

Ritüellerden aldığınız sonuçları sormuyordum. Basitçe, çevirinin şekli, sizce veya yorum yapmak isteyen diğer üyelerce, metni deşifrelemeye yönelik azminizde olumlu bir katkıda bulunuyor mu? Yoksa, aksine, düz bir yazıyı okurken mi böyle bir isteği daha çok duyardınız?

Kısacası, bu yazıların mistik yönünü, üyelerimiz nasıl daha rahat hissedebiliyor, onu soruyorum.

Merak ettiklerinizi, Yüksek Rahip Hoodedcobra666'nın profiline girip, gönderilerini arattıktan sonra, arama kutucuğuna "Kali" yazarak öğrenebilirsiniz.

İyi günler.

Bright Truth said:
Esenlikler,

Ritüellerden aldığınız sonuçları sormuyordum. Basitçe, çevirinin şekli, sizce veya yorum yapmak isteyen diğer üyelerce, metni deşifrelemeye yönelik azminizde olumlu bir katkıda bulunuyor mu? Yoksa, aksine, düz bir yazıyı okurken mi böyle bir isteği daha çok duyardınız?

Kısacası, bu yazıların mistik yönünü, üyelerimiz nasıl daha rahat hissedebiliyor, onu soruyorum.

Merak ettiklerinizi, Yüksek Rahip Hoodedcobra666'nın profiline girip, gönderilerini arattıktan sonra, arama kutucuğuna "Kali" yazarak öğrenebilirsiniz.

İyi günler.
Esenlikler,

Yanlış anladığım için özür dilerim.

Bu üslup daha iyi. Düz yazı olsaydı bilgiyi direkt o şekilde kodlardı ve düşünerek kendilerine mesaj çıkarma ihtimalleri de azalırdı. Ve mistik yön daha fazla hissediliyor evet. Bu şekilde çok daha iyi hiç bozmaya gerek yok. Zaten fark bilinç seviyeleri kendilerine uygun mesajlarda çıkarabilir çünkü bu üslup direkt olarak "ben yorumlanması ve üzerine düşünülmesi gereken bir metinim" diyor bence.

Umarım bu sefer doğru anlayıp cevabımı vermişimdir.

Tamamdır, teşekkürler.

İyi günler.

Beelzebul Baba'nın Erdemleri eklenmiştir.

Keyifli okumalar ve edineceğiniz anlayışın bol olmasını dileriz.

Bright Truth said:
Beelzebul Baba'nın Erdemleri eklenmiştir.

Keyifli okumalar ve edineceğiniz anlayışın bol olmasını dileriz.

Uzun zamandır bekliyordum, güzel olmuş her zamanki gibi.

Al Jilwah: Chapter IV

"It is my desire that all my followers unite in a bond of unity, lest those who are without prevail against them." - Satan

Back