Welcome to our New Forums!

Our forums have been upgraded and expanded!

[Çeviri] Bizi Gözlemliyorlar: Ebedi Tanrılarımız

Sonne

Moderator
Bu vaaz, Yüksek Rahip Hooded Cobra 666'nın forumlardaki yazısından çevrilmiştir.

Tanrılar hakkında, herkesin daha önce bildiklerimizden daha derin bir şeyi anlamasını istiyorum. Daha derine inmek ve sizi onlarla zaman ve mekânın ötesinde kalıcı olarak birleştirmek istiyorum.

Orta Çağ'da yaşayan, o dönemde reenkarne olmuş birisi olsaydınız ve o bakış açısıyla “Şeytan”dan yardım veya ilgi talep etseydiniz, size yanıt veren yine aynı Tanrı olurdu. O, sizi ve tüm koşullarınızı açıkça görürdü.

Antik Mısır'da yaşayan birisi olsaydınız ve Amun'a dua etmeye gitseydiniz, size yanıt veren yine aynı Tanrı olurdu. Onlar sizin kültürel bağlamınızı anlarlar.

Antik Yunan'da yaşayan birisi olsaydınız ve Zeus'a dua etmeye gitseydiniz, size yanıt veren yine aynı Varlık olurdu ve size rehberlik etmeye başlardı.

Koruyucu Demon’unuz, bu yaşamda Belçika'dan Thomas olsanız da, başka bir yaşamda Vikingler döneminden Bjorn ya da Mezopotamya'dan Ioannes olsanız da, orijinal sizi ve orijinal ruhunuzu tanır. Onlar, tüm yaşamlar boyunca kim olduğunuzu bilirler ve sizi tanırlar. Bu bağ, en derin ve temel bağa dayanır, yüzeydeki kimliğinize değil.

İnsanların da onları tanıyabilmesi gerekirken, reenkarne olduğumuz ve her reenkarnasyonda yeni izlenimler edindiğimiz gerçeğinden ötürü, onları hatırlamak adına tekrar ve tekrar başlamak zorunda kalırız. Tanrılar ise değişmez; ölmezler ve yaşlanmazlar. Geçmiş yüzyıllarda Şeytan olarak adlandırılan aynı Tanrı, başka bir çağda Zeus, Beelzebul ya da insan kavrayışının getirdiği başka bir isimle anılmıştır. Bu, onları etkilemez. Bu, tamamen bizim dünyamız içinde şekillenen bir süreçtir.

Altında yatan Ebedi Gerçek her zaman mevcuttur; Koruyucu Demon’unuz daima yanınızda olmuştur, ister yanlış anlaşılan Goetia aracılığıyla onlara yaklaşmış olun, ister şimdi Zeus’un Tapınağı yoluyla. Ancak fark şu ki, şimdi berrak bir bakış açısıyla meseleyi daha doğrudan ve bozulmadan göreceksiniz.

Bu kavram daha iyi anlaşıldığında, bakış açımız netleşir ve daha berrak görmeye başlarız. Amaç, kristal berraklığında bir algıya sahip olmak, böylece daha güçlü bir bağ kurabilmektir. Ancak Tanrılar, özlerinde daima aynıdır.

Tanrıların sizi gördüğü gibi, ben de size onları nasıl görebileceğinizi göstermek istiyorum; inancınızı güçlendirmek ve yüzeyin ötesine uzanan ebedi bağlar yaratmak istiyorum. Bu sayede inancınız daha da sağlamlaşacaktır. Bjorn, Thomas ve Ioannes aynı varlıktır, ancak Thomas’ın, Bjorn’un veya Ioannes’in bunu anlayabilmesi için her yaşamında uyanması ve kendisinin daha büyük idealini algılamaya başlaması gerekiyor.

Yüzey anlaşılması kolay ve rahattır, ancak gerçeklik, kişi onu kavrayıp derinliklere indiğinde başlar. Daha fazlasını ve yaşamın büyük bir kısmını anlamaya başladığımızda uyanırız.

Tüm bu farklı giysiler, bizim tarafımızda olan ve Tanrılarımız olan aynı temel gücün giysileridir. Gerçekliği anlamalı ve ona açılmalısınız; bunun için de giysilerin ardına bakmanız gerekir.

Giysilere takılıp kaldığınızda, bu tıpkı eşinizin kim olduğuna değil de ne giydiğine takıntılı hâle gelmek gibidir. Bu, ona gerçekten bağlı olmadığınız anlamına gelir. Çocuğunuzu da sadece ne giydiği için sevmezsiniz; onu, özünde kim olduğu için seversiniz. Ancak kötü ebeveynler ve kötü âşıklar, bir ilişkinin yalnızca dışsal yönlerine odaklanır.

Bu yüzden size Tanrıların ne GİYDİKLERİNİ değil, ne OLDUKLARINI gösteriyorum. Size sahiden de ve hakikaten de; Tanrıların hangi sureti taşırlarsa taşısınlar, onların takdir etmeniz ve anlamanız gereken aynı temel, sevgi dolu ve ebedi varlıklar olduğunu gösteriyorum. Bu, sizi yüzeyin ötesine, ÖZ’e, Gerçek Varlığa götüren bir adımdır.

Tanrılar bizi nasıl berrak bir şekilde görüyorsa, biz de onları berrak bir şekilde görmeyi öğrenmeli ve giysilerin değişebileceğini, ancak özlerinde aynı kaldıklarını anlamalıyız. Bu anlayışla korkudan da arınmış olursunuz. Son yüzyılların bize gösterdiği bir şey varsa, düşman ne yaparsa yapsın, Tanrıları yeniden adlandırsın, çarpıtsın veya saklamaya çalışsın, onların kaçınılmaz olarak yeniden ortaya çıkacağıdır; çünkü onlar bütünsel, gerçek ve güçlüdür.

Onlar dünyadan silinemez, yalnızca haklarında yalan söylenebilir. Bu yalanlar Tanrıları değil, insanları ve onların algılarını etkiler. Tüm bu yalanları ortadan kaldırdığımızda, Tanrılar yine burada, her zaman oldukları gibi. Hiçbir şey değişmedi; yalnızca bizim yanılgılarımız bir engel oluşturdu. Bu engeller kaldırıldığında, onlarla yeniden bağ kurarız.

Bu, her zaman JoS’un temel prensibi olmuştur. Ve eğer Tanrılar bir giysi giyecekse, bu, onlara medeniyet olarak sunabileceğimiz en değerli ve en saf olanı olmalıdır; böylece onları tanımamız ve başlangıçtaki bağlanma süreci kolaylaşır. Ancak mesele bunun ötesine geçmektedir; zaman döngüsü boyunca bizi kaderimize götürecek ebedi bağlara uzanmaktadır.

Bu, kutsal esastır ve onların özüdür; değişmez ve ebedi olanı, siz de onlarla birlikte bunu aramalısınız.

-Yüksek Rahip Hooded Cobra 666

"Her şey özünde aynıdır" düşüncesi panteizmin ana fikri değil mi?
Hayır, burada anlatılmak istenen şudur: İsterseniz Şeytan'a sadece Şeytan diyerek, isterseniz Zeus, Amun veya Baal olarak seslenin; nihayetinde, tüm kültürel bağlamların ve isimlerin ardında aynı varlık bulunmaktadır. Bu, aslında bizim algımızla ilgilidir ve bir tür "giysi" olarak da düşünülebilir. Biz ise onlara en saf ve berrak giysiyi sunmaya çalışıyoruz.

Birden fazla Tanrı vardır; "Tüm Tanrılar aslında Şeytan’dır" gibi bir çıkarım yapmak doğru değildir.

Hayır, burada anlatılmak istenen şudur: İsterseniz Şeytan'a sadece Şeytan diyerek, isterseniz Zeus, Amun veya Baal olarak seslenin; nihayetinde, tüm kültürel bağlamların ve isimlerin ardında aynı varlık bulunmaktadır. Bu, aslında bizim algımızla ilgilidir ve bir tür "giysi" olarak da düşünülebilir. Biz ise onlara en saf ve berrak giysiyi sunmaya çalışıyoruz.

Birden fazla Tanrı vardır; "Tüm Tanrılar aslında Şeytan’dır" gibi bir çıkarım yapmak doğru değildir.
Ben vaazda okuduklarımı yanlış anlamışım kusura bakmayın teşekkür ederim.

Cahilliğimi mazur görün ama burada panteist bir yaklaşım yok mu?
Mesela atıyorum benim adım Yakup olsun; Amerika'ya gidince ortama uyum sağlama maksatlı Jacob ismini kullanayım. Başka yerlerde de aynı maksatla James, Jacques, Coby, Santiago, Jaime, Jim, Kafka yahut Jake gibi isimler de kullanayım. Bu tamamen kültürel bir şey ve uyum sağlama maksatlı yapıyorum, o yörenin insanları benim ismimi garipsesinler istemiyorum. Peki bu durumda James, Yakup, Jaime, Jacques... adını siz koyun, farklı varlıklar mıdır yoksa aynı kişi midir? elbette aynı kişidir.

Yüksek Rahip ise Reenkarnasyondan bahsediyor. Siz önceki hayatınızda Thomas da olabilirsiniz, Ioannes de olabilirsiniz, Ea-Nasir de olabilirsiniz; özünde ruhunuz ve 'özünüz' aynı kaldığı için bu isimler sadece 'giysidir'.

Aynı sorular belki defaatle soruluyor gibi oluyor ama cidden anlayamadığım için soruyorum,
1-)Șeytan ve Beelzebul șu anda birleșiyor mu, bu șekilde mi giysi değișiyor? Yoksa ikisi en bașından beri aynı varlıktı da bizim onları iki ayrı varlık olarak algılamamızı mı isteder? Öyleyse neden?
2-) Bu giysi değișikliğinde șu anda giyilen giysi neye hizmet ediyor? Herkesin tanrılara daha kolay yaklașmasını mı sağlıyor? Eğer öyleyse Șeytan ve Beelzebul özünde hala farklı iki varlık ama bu giysi onları artık tek bir varlık gibi mi gösterecek?
3-) Genel olarak neden tüm bu karıșıklık oluștu neden șimdiye kadar iki kardeș olarak biliyorduk ve neden șimdi aslında aynı varlıklardı demeye bașladık? Bu tam olarak daha berrak algılamamızı nasıl sağlıyor? Zeus șimdiye kadar hiyerarșide Șeytan ın hemen altında değil miydi șimdi aynı yerdeler mi yoksa artık aynı varlık mı oldular? Ben iki varlığında ayrı ayrı enerjilerini deneyim ettiğimi hatırlıyorum ve o hislerin o iki ayrı tanrıya özel olduğuna emindim. Zaten ikisini de ayrı ayrı çok seviyordum, bu deneyim ettiğim șey sadece elbiseler miydi? Öyleyse neden?
4-) Ve en önemlisi șu anda ne yapmalıyım? Bu kafa karıșıklığını gidermeye mi çalıșmalıyım yoksa üzerine gitmeyi belli bir kavrayıș seviyesine ulaștığım zamana mı erteleyeyim? Bi süredir kendimi bi çeșit çaba ve çırpınıșın içinde gibi hissediyorum, bu konuda yanlız mıyım bilmiyorum ama savaștığımız zamanlarda sanki herșey daha netti gibi hissediyorum, kendimi boșlukta ve karmașa içinde hissediyorum ve bazen garip șeyler hissediyorum bu his sevgi gibi ama farklı bi his daha çok özlem gibi bir his, birșeyleri özlediğimi hissediyorum ve bu șey kesinlikle savaștığımız zamanlar değil, ama o zamanlarda sahip olduğumuz birșey ve sanki șimdi buna sahip değilmișiz gibi hissediyorum, garip bir șekilde bișeylerle vedalașıyormușuz gibi bilmiyorum, kısacası ne yapacağım konusunda yardım ve rehberliğe ihtiyacım var.
Yüce Satya yardımcımız olsun
Yüce Satya bizi doğru yola ve kavrayıșa iletsin
Yazarken kendimi soru sormaktan daha çok kafamdaki karıșıklığı kusuyor gibi hissettim gürültülü ve bulanık bir soru listesi oldu sanırım

Vakit ayıran herkese teșekkürler, topluluğumu seviyorum

Kayre Satanas
veya
Kayre Zeus

Hangisi daha uygun bilmiyorum bile...
Her neyse
Esenliklerle

Aynı sorular belki defaatle soruluyor gibi oluyor ama cidden anlayamadığım için soruyorum,
1-)Șeytan ve Beelzebul șu anda birleșiyor mu, bu șekilde mi giysi değișiyor? Yoksa ikisi en bașından beri aynı varlıktı da bizim onları iki ayrı varlık olarak algılamamızı mı isteder? Öyleyse neden?
2-) Bu giysi değișikliğinde șu anda giyilen giysi neye hizmet ediyor? Herkesin tanrılara daha kolay yaklașmasını mı sağlıyor? Eğer öyleyse Șeytan ve Beelzebul özünde hala farklı iki varlık ama bu giysi onları artık tek bir varlık gibi mi gösterecek?
3-) Genel olarak neden tüm bu karıșıklık oluștu neden șimdiye kadar iki kardeș olarak biliyorduk ve neden șimdi aslında aynı varlıklardı demeye bașladık? Bu tam olarak daha berrak algılamamızı nasıl sağlıyor? Zeus șimdiye kadar hiyerarșide Șeytan ın hemen altında değil miydi șimdi aynı yerdeler mi yoksa artık aynı varlık mı oldular? Ben iki varlığında ayrı ayrı enerjilerini deneyim ettiğimi hatırlıyorum ve o hislerin o iki ayrı tanrıya özel olduğuna emindim. Zaten ikisini de ayrı ayrı çok seviyordum, bu deneyim ettiğim șey sadece elbiseler miydi? Öyleyse neden?
4-) Ve en önemlisi șu anda ne yapmalıyım? Bu kafa karıșıklığını gidermeye mi çalıșmalıyım yoksa üzerine gitmeyi belli bir kavrayıș seviyesine ulaștığım zamana mı erteleyeyim? Bi süredir kendimi bi çeșit çaba ve çırpınıșın içinde gibi hissediyorum, bu konuda yanlız mıyım bilmiyorum ama savaștığımız zamanlarda sanki herșey daha netti gibi hissediyorum, kendimi boșlukta ve karmașa içinde hissediyorum ve bazen garip șeyler hissediyorum bu his sevgi gibi ama farklı bi his daha çok özlem gibi bir his, birșeyleri özlediğimi hissediyorum ve bu șey kesinlikle savaștığımız zamanlar değil, ama o zamanlarda sahip olduğumuz birșey ve sanki șimdi buna sahip değilmișiz gibi hissediyorum, garip bir șekilde bișeylerle vedalașıyormușuz gibi bilmiyorum, kısacası ne yapacağım konusunda yardım ve rehberliğe ihtiyacım var.
Yüce Satya yardımcımız olsun
Yüce Satya bizi doğru yola ve kavrayıșa iletsin
Yazarken kendimi soru sormaktan daha çok kafamdaki karıșıklığı kusuyor gibi hissettim gürültülü ve bulanık bir soru listesi oldu sanırım

Vakit ayıran herkese teșekkürler, topluluğumu seviyorum

Kayre Satanas
veya
Kayre Zeus

Hangisi daha uygun bilmiyorum bile...
Her neyse
Esenliklerle
Satanas ve Baalzebul her zaman aynı varlıktı; "üvey kardeş" olmaları ise yalnızca alegorik bir anlatımdır. Hissettiğiniz enerjilerin hem benzer hem de bir o kadar farklı olmasının sebebi, temsil ettikleri kavramlardır. Zira Satanas, yaratılmamış olanı, bilinmeyeni ve görünmeyeni simgelerken; Baalzebul, yaratılmış olanı, bilineni ve görüneni temsil eder. Satanas, Nihai Bilinci temsil eder; Baalzebul ise Tezahür Eden Nihai Bilinci simgeler. Bunun neden şimdi açıklandığına gelince, Tanrılar kendileriyle ilgili bazı gerçekleri doğru zaman geldiğinde paylaşırlar.

DeepL kullanarak Yüksek Rahip Hooded Cobra’nın veya Yüksek Rahibe Lydia’nın bu açıklamalarını okuyabilirsiniz. Yarın ise bunları çevirmiş olacağız.

Al Jilwah: Chapter IV

"It is my desire that all my followers unite in a bond of unity, lest those who are without prevail against them." - Shaitan

Back