Welcome to our New Forums!

Our forums have been upgraded and expanded!

[Çeviri] Şeytan, “Tek Tanrı” ve “Tektanrıcılık”

Sonne

Moderator
Bu vaaz, Yüksek Rahip Hooded Cobra 666'nın forumlardaki yazısından çevrilmiştir.

Abraxas birçok açıdan Tanrı'nın kendisi için bir sembol gibi görünmektedir. Bu konuda bir yorumunuz var mı?

Sadece Abraxas değil, tüm Tanrılar birleşik akaşanın sembolleridir. Beelzebul çoğu zaman “Tek Tanrı” olarak adlandırılır, aynı Astarte ve diğerleri gibi. Bu Eter’e işaret eden bir şifredir.

Bu da meditasyon yapan kişinin anlaması gereken bir meditasyon kavramıdır. Diğer nedenlerin yanı sıra Abrasax bu yüzden önemlidir. Daha sonraları Tektanrıcılık, geçmişte iyi bilinen bu Gerçeği bozarak “tek tanrının” mutlak gerçek olarak dayatıldığı köle sistemleri yarattı, oysa birden fazla Tanrı vardır ve birleşik akaşa bir ilkedir, tek bir tanrı değildir.

Tüm bu kavramlar daha sonradan alınmış ve sonuna kadar saptırılmıştır. Üçüncü göz genellikle “Tek gerçek Tanrı” olarak adlandırılır ve Kadim Dinlerin dua ve ayinlerinde başka ifadeler kullanılır. Bu vurgu yaratmak içindir ve bu ifadelerin arkasında inisiyenin anlaması gereken çok fazla ruhsal derinlik vardır.

Spiritüel Satanizm'de biz, basit bir “Tanrı”dan daha ileri gideriz. Şeytan Baba’nın Adı, Satya’ya [Gerçek] ve kozmosun 5 elementinin beş harfine dayanır. Bu, bilinen gerçeğin ötesine geçer, onu tamamen kuşatır ve daha sonra kavranamayan şeyi, var olanı, olmayanı ve asla olmayacak olanı, ama aynı zamanda olacak olanı da tamamen kuşatır.

Görüldüğü üzere, “tek tanrılı bir sistem” dayatmak sadece siyasi bir saçmalıktır ve gerçeklikle bağdaşmaz. Düşmanın kölelik temelli ve kölece tapınma dinleri, sürekli olarak Allah ya da İsa gibi bir hortlağa “inanmak”, bir kölenin yaptığı gibi sadece “tapınmak”, kişinin kendisi için hiçbir şey yapmaması ve bu “bilinmeyenin” ebedi kölesi olması gerektiğini vaaz eder.

Spiritüel Satanizm insanlığı bu yüksek seviyelere çeker, böylece büyüyebiliriz, Tanrıların hiyerarşisi altında yaratılışın bir parçası oluruz ve yukarı doğru hareket eder ve öğreniriz. Bizim “ibadet” versiyonumuz dostluk, kardeşlik, daha iyi olana bağlanma, kendini geliştirme ve dönüştürmek için ilerleme gibidir.

Hinduizm'de Şeytan olan Şiva'nın da benzer çağrışımları vardır; bu çağrışımlar zihni çalıştırmak ve insanın sonsuzluğu anlamasını sağlamak içindir. Düşman öğretilerinde ya da düşmanın bizden çaldığı öğretilerde bile “Lucifer” Tanrı'ya götürür. Ben Şeytan'ın bir takipçisiyim ve evet, Şeytan Lucifer “Tanrı'ya” ya da Tanrılığa götürür; ve O anlaşılmazdır.

İnsanlar bana “Tanrı'ya inanıp inanmadığımı” sorduklarında, kesinlikle evet diyorum, çünkü Tanrı'yı tanıdım ve “deneyimledim”. Ve kandırılanların “Tanrı” olarak inandıkları şey kesinlikle “Tanrı” olmadığı için, kendilerine yalan söylerler, ama bu yalanın bir önemi yoktur.

Biz Satanistler ruhani bir halkız ve Tanrıların halkıyız, tanrısız değiliz. Düşmanın sözleri sadece kandırılmış takipçileri için iyidir. Onlar “ahlakı”, “tanrıyı” takip ettiklerine inanırlar, hatta “ruhani” olduklarını söyleme cüretini gösterirler. Kendilerine yalan söylüyorlar ve bunu biliyorlar, ama hayatlarında yalana ihtiyaçları var, eğer sadece “Tanrı'ya inanırlarsa” bu onlara her şeyi kazandıracak çünkü “TEK” Yahudi'ye ya da başka bir şeye tapmaları gerekiyor.

Gerçek ilahiyatçıların gözünde, yukarıdakiler bilincin en alt seviyelerinin düşüşüdür. Tanrı'nın ya da Tanrısallığın farkındalığı ile hiçbir ilgisi yoktur.

Bizler sadece düşmanın tanımındaki “tanrısız iblisleriz” ki bu tanım yalanlardan doğmuştur ve her şeyi bilen ve gören İlahi Olan'ın gözünde çökmüştür.

-Yüksek Rahip Hooded Cobra 666

Al Jilwah: Chapter IV

"It is my desire that all my followers unite in a bond of unity, lest those who are without prevail against them." - Satan

Back