Welcome to our New Forums!

Our forums have been upgraded and expanded!

Çakralar hakkında merak ettiklerim

Mali

New member
Esenlikler,
Çakralarımızdaki enerji akıșı kökten taça dogru mu, taçtan köke dogru mu, yoksa ikiside degil mi?
Çakralar dıșardan enerji mi alır yoksa kendileri enerji mi üretirler?
Meditasyonlardaki temel amaç çakraları çalıșır hale getirmek midir öyleyse sadece çakralara yoğunlașarak temiz ve korunan bir aura elde etmek mümkün mü?
Çakraları döndürürken ne tarafa döndürüldüğü önemli mi?
Kalp çakrası döndürülüyor mu ve kalp çakrasının etrafındaki șekil 3 boyutlu mu?
Epifiz bezi bir çakra mı?
Sadece epifiz bezime yoğunlașarak meditasyon yaptığımda kendimi meditasyon ihtiyacımı karșılamıș gibi hissediyorum, bu șekilde yoğun boșluk meditasyonları ile autayı ve çakraları temizlemiș olmak mümkün mü?
Ruhumuzun çakralar hariç bașka hangi kısımları var?
Çakralar hakkında sizin benimle paylașmak istediğiniz herhangi bișey var mı?
Eğer mümkünse cevap verirken kaynaklarıda paylașarak bana ekstra okuma imkanı verirseniz sevinirim, kaynakları hatırlamıyorsanız sorun yok yine de cevaplarınızı esirgemeyin.

Esenlikler,
Çakralarımızdaki enerji akıșı kökten taça dogru mu, taçtan köke dogru mu, yoksa ikiside degil mi?
Meditasyonlardaki temel amaç çakraları çalıșır hale getirmek midir öyleyse sadece çakralara yoğunlașarak temiz ve korunan bir aura elde etmek mümkün mü?
Sadece epifiz bezime yoğunlașarak meditasyon yaptığımda kendimi meditasyon ihtiyacımı karșılamıș gibi hissediyorum, bu șekilde yoğun boșluk meditasyonları ile autayı ve çakraları temizlemiș olmak mümkün mü?
Eğer mümkünse cevap verirken kaynaklarıda paylașarak bana ekstra okuma imkanı verirseniz sevinirim, kaynakları hatırlamıyorsanız sorun yok yine de cevaplarınızı esirgemeyin.
1- Kök çakradan Taç çakraya doğru bir akış vardır ancak tersi de yapılabilir. İkisinin de amaçları ve anlamları farklılık gösterir.

2- Çakralarınız enerji jeneratörleridir. Kendileri belirli bir seviyede enerji üretirler ancak dışarıdan da alabilirler.

3- Ruhunuzun her parçası kendine özel ve önemlidir. Çakraları ruhumuzun iç organları gibi düşünün, cilt ve kaslar olmadan bir anlam ifade etmezler. Aynı şekilde bedenimizin dış katmanları da çalışabilmek için iç organlara ihtiyaç duyarlar. Aynısı ruh için de geçerlidir. Auramız, ruhumuzun sütunları, çakralarımız ve nadi denilen enerji akış kanallarımız hepsi beraber çalışırlar.

4- Hayır, istediğiniz yöne döndürebilirsiniz.

5- Tüm çakraları üç boyutlu piramitler gibi düşünmelisiniz. Kalp çakranız ise aşağıya ve yukarıya bakan iki piramitin birleşmiş hali şeklindedir. Evet, her çakra gibi kalp çakrası da döndürülebilir ve döndürülmelidir.

6- Hayır, Epifiz bezi fiziksel bir organ ancak ruhumuz için oldukça önemli. 6. Çakra ile bağlı bir organ.

7- Auranızı ve çakralarınızı temizlemek için onları mantralar ve gerekli imgelemeler ile temizlemelisiniz. Oturarak Epifiz bezinize odaklanmanız sadece o bölgeyi çalıştıracaktır. Başka hiç bir faydası olmayacaktır ve diğer herhangi bir meditasyon ile aynı tutulamaz. Her meditasyonun amacı farklıdır.

8- Auranız ve katmanları, çakralarınızın uzantıları, ruhunuzun sütunları, nadiler (Şuşumna nadi, İda nadi, Pingala nadi gibi vs.), ruhunuzun bedenleri ( Işık beden, duygusal beden vs.) ve böyle böyle uzayıp giden bir liste.

9- Sizinle paylaşmak istediğim bilgi, çakraları en iyi güçlendirme yolunun onları derinden temizlemek ve saflaştırmak olduğu gerçeği.

Bunlar tamamen aklımda kalmış bilgiler olduklarından size direkt kaynakça veremem maalesef. Bu bilgilerin hepsi sitemizde bulunuyor. Ufak bir araştırma ile tüm bilgilere oradan erişebilirsiniz.

Esenlikler,
İkisi de değil, her Çakra kendi enerjisini üretir lakin Solar Çakra bir tür 'motor' işlevi görür.

Çakralar kendileri enerji üretir fakat dışarıdan enerji alabilirler, iyi enerji de olabilir kötü de olabilir; temizlik yapmak bu yüzden önemlidir. Ayrıca Çakra Meditasyonları ile onları daha hızlı döndürür, dış müdahale yaparız.

Çakralar zaten çalışır fakat tıkanma olabilir, bu ihtimale karşı onları 'açarız'. Sonra da Meditasyonlar ile bakımlarını yaparız. Auranızı güçlendirmenin güzel bir yoludur, ekstra şeyler yapılsa da öncelik bu olmalıdır.

Çakraları tersine döndürmek faydasız, sadece Astral Projeksiyon yaparken yapmanızı tavsiye ederim. Doğal halleriyle saat yönünün tersine dönüyorlar.

Kalp Çakrası da döndürülür, etrafındaki şekilden kastınızı anlamadım fakat Çakralar üç boyutludur.

Epifiz bezi Çakra değil fakat bir tür uzantıdır. Mesela Boğaz Çakramız sayesinde üzülünce boğazımızda yumru hissederiz, o şey Çakra değildir fakat bir tür uzantıdır; aynı mantık.

Alt Çakralar büyü yapmak için çok önemlidir, yalnızca Üst Çakralarla uğraşmak y*hudilerin dayattığı bir tavsiyedir.

Ruhumuzun sütunları var, ön ve arka Çakralar; omuz, tapınak ve kalça Çakralarımız var. Suşumna, Kundalini gibi parçalar da mevcut.

Yanıtım yok yine de meditasyonları yaptığım süre zarfı boyunca dönen şeyleri hissettiğimi yazmak istedim.

Al Jilwah: Chapter IV

"It is my desire that all my followers unite in a bond of unity, lest those who are without prevail against them." - Satan

Back