Welcome to our New Forums!

Our forums have been upgraded and expanded!

Çakra açma ile ilgili sorum.

-Honestus-

New member
Esenlikler. Çakra açmayla ilgili birkaç soru sormak istiyorum.

1) Uzun bir süredir çakralarımı açmak için TÇM yapıyorum ve artık sıkıcı gelmeye başladı. Artık Sanskritçe mantralar işe yaramıyormuş, hep yerimde sayıyormuş gibi hissediyorum. Sanırım artık farklı (daha doğrusu daha güçlü) güç kelimelerine ihtiyacım var. Rünik vibrasyonlar Sanskritçe mantralardan daha az güçlüymüş gibi hissediyorum. Ne kullanabilirim?

2) Gezegensel mantraları ise hiç kullanmadım. Sanskritçe mantralardan daha mı güçlü yoksa daha mı zayıf olduklarını bilmiyorum. Bu mantralar TÇM sırasında kullanılabilir mi? Yoksa sadece gezegenlerle ilgili günlerde mi kullanmalıyım? Gezegensel mantralar daha mı güçlü?

3) Necronomicon meditasyonlarına doğru zamanda başlarsak başladığımız günden itibaren günlük olarak devam ettirebileceğimizi öğrendim. Üçüncü göz martta, boğaz çakrası ise mayısta yapılabilecek. Arada iki aylık bir süre var. Bazı çakralar için daha fazla süre de olabilirken kök çakra ise en erken 2039'da yapılabiliyor.
Sadece belirtilen tarihte yapacağımız durumda bile diğer çakraları her sene birkaç kez yapabilecekken kök çakra için 2039'a kadar bekleyeceğiz.
Bu durum çakralar arasında dengesizliğe sebep olmayacak mı? Bu konuda ne yapılabilir? Bu meditasyonu yapmak isterdim.

Cevaplarınız için teşekkür ederim. İyi günler.

Çakralarınız çoktan açılmıştır, siz farklı etkiler bekliyorsunuzdur diye düşünüyorum. Sanskritçe mantralar doğru kullanıldığı zaman çok güçlüdür, gezegensel mantralarda Sanskritçedir zaten. Yerinizdede saymadığınızı belirtmek isterim çünkü ruhaniyette birden güçlenemezsiniz ve bunu beklememelisiniz. Meditasyonlarınıza devam ettikçe gelişiminizi fark edeceksiniz zaten. Son sorunuz içinse kök çakranın Necronomicon meditasyonu için doğru zamanı beklemekten başka yapabileceğimiz bir şey yok.

Vücut geliştirme sırasında ilk 1 yıllık süreçte vücudunuzun çok geliştiğini hisseder, gözlemlersiniz; fakat 1 yıldan sonra bu gelişme 'durur?'. Bu noktada aslında 'alışkanlık' durumu devreye girmiştir ve kişi geliştiğini hissetmez, fakat gelişir; bu duruma rağmen rutinini koruyan vücut geliştiricilerinin vücudu tekrar geliştiğini gösterecek belirtiler sergilemeye başlar. Çakraların durumu da buna benzer; sizin durumunuzda çakralarınızın kayda değer şekilde geliştiğini söyleyebilirim, bu duruma alışmış olmanız çakralarınızın gelişmediği anlamına gelmez. Düzenli rutinlere devam edin, bir noktada tekrar 'gelişim' hissini yakalayacaksınız. Bu süreçte sakın garip şeyler yapıp çakralarınıza zarar vermeyin.

Gezegensel mantaraları titrettiğim zamanlarda ben daha farkı etki aldığımı hatırlıyorum. Enerjisel anlamda tabiki. Vibrasyon da çok önemli. Titreşimlerin tonuna göre hissel fark da değişiyor. HPS Lydia'nın çakralara uygun asanalar hakkında bir sürü yazısı var. Eğer sıkıldıysanız asanaları yaparken de mantra titretebilirsiniz. Yoga gerçekten çok fark yaratıyor. Yapmak da çok zaman almıyor şahsen çooook seviyorum yogayı eminim size de faydası dokunacaktır.

Mesela Güneş Çakrası hakkındaki yazısı

Al Jilwah: Chapter IV

"It is my desire that all my followers unite in a bond of unity, lest those who are without prevail against them." - Shaitan

Back